450γρ μήλα, κομμένα σε κύβους
100γρ καρύδια
100γρ. σταφύλι
75mg ρούμι
150mg ελαιόλαδο
200γρ. ζάχαρη Rapandura ή μέλι
2 μεγάλα αυγά
350γρ αλεύρι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Ελάχιστο αλάτι
Βάζετε το σταφύλι και το ρούμι σε ένα τηγανάκι, για να πάρουν λίγο βράση και να φουσκώσουν λίγο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Μετά ανακατέψτε μέσα τα μήλα, το ξύσμα λεμονιού, τα στραγγισμένα σταφύλια και τα καρύδια.
Βάζετε το μείγμα σε μια φόρμα περίπου 20 εκατοστών και ψήνετε το κέικ για μία ώρα.