Υλικά
1 μέτριο κοτόπουλο χωρίς πέτσα
1 κιλό πιπεριές (όλα τα χρώματα)
11/2 φλ πολτός ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλ μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλ βασιλικό ψιλοκομμένο
αλάτι/πιπέρι
ελαιόλαδο
ξύσμα λεμονιού
1. Σε μια κατσαρόλα βάζω 2 κσ ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μαραίνω το κρεμμύδι
2. Ριχνω το κοτόπουλο και τις πιπεριές κομμένες σε μεγαλουτσικα κομματια. Ανακατεύω καλά.
3. Ρίχνω 1 και 1/2φλ σάλτσα ντομάτας και μόλις πάρουν βράση, σκεπάζω την κατσαρόλα και χαμηλώνω τη φωτια
4. Ελέγχω μήπως έχει πιει τα υγρά του και θέλει συμπλήρωμα (λίγο νερό). Ψήνω μέχρι να δω ότι το κοτόπουλο είναι έτοιμο.
5. Ξεσκεπάζω ρίχνω τα μυρωδικά και το αφήνω για κανενα 10λεπτο ακόμα αφού ανακατεύω όλα τα υλικά
Ρίχνω 1/3 φλ ελαιόλαδο. Σβήνω το φωτιά αλλά το αφήνω 10-15 λεπτά στο μάτι της κουζίνας για να το απορροφήσει. Πασπαλίζω με ξύσμα λεμονιού