Σήμερα διάλεξα μία συνταγή με σπαράγγια.γιατί τώρα είναι η εποχή τους και έχουν μεγάλη διατροφική αξία. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, A και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Η παρακάτω συνταγή είναι ένα πλήρες και εύκολο γεύμα. Πιστεύω να το ευχαριστηθείτε.
ΥΛΙΚΑ {για 2 άτομα)
· 8 σπαράγγια
· 1/2κς ελαιόλαδο
· αλάτι/πιπέρι
· 6 φέτες prosciutto
· ½ φλυτζάνι τσαγιού γραβιέρα κατσικίσια τριμμένη
· 1 αβοκάντο
· ½ ντομάτα τριμμένη
· 1κς ψιλικομμένο κόλιαντρο ή μαϊντανό
· ½ κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
· χυμός από ½ λεμόνι
· 2 αυγά poches
· 2 φέτες ψωμί από σίκαλη ή από ψωμί χ. γλουτένη (αν έχουμε πρόβλημα) ή κρέπες
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στούς 200 βαθμούς Κελσίου
2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα κόβουνε στα 2 ή στα 3 (ανάλογα με το μέγεθός τους)
3. Τα αλείφουμε με το λάδι και αλατοπιπερώνουμε
4. Τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν
5. Φτιάχνουμε με το αβοκάντο ένα dip. Λιώνουμε με το πηρούνι το αβοκάντο και τού προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα. Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μυρωδικό που έχουμε επιλέξει και το κρεμμυδάκι.
6. Φτιάχνουμε τα αυγά
7. Παίρνουμε το ψωμί ή τις κρέπες και τα πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Τα βάζουμε στο φούρνο στο broil για να γκρατιναριστούν.
8. Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε το dip αβοκάντο. Από πάνω βάζουμε το prosciutto, τα σπαράγγια και τελευταίο το αυγό.