Υλικά
1/3 φλ. αλεύρι αμυγδάλου
4 κ.σ σουσάμι
4 κ.σ αλεύρι καρύδας
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ ψύλλιο
1 αυγό
1 κ.γ baking powder
αλάτι/πιπέρι
1 κ.γ θυμάρι
4 κ.σ νερό
1 κρεμμύδι ψιλικομμένο
1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
2 κ.σ ελαιόλαδο
250ml πολτό ντομάτας
2 κ.σ μηλόξυδο
1 κομματάκι τζίντζερ τριμμένο ή 1/2 κ.γ σκόνη
1 ριζούλα κουρκουμά τριμμένη ή 1/2 κ.γ σκόνη
αλάτι/πιπέρι
βασιλικό ή μαϊντανό
650 γρ. κιμά από κοτόπουλο ή γαλοπούλα
250 γρ γιαούρτι πρόβειο
150 γρ γραβιέρα παλαιωμένη
2 ασπράδια αυγών
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου
Φτιάχνω την τάρτα χρησιμοποιώντας όλα τα υλικα από το 1-11. Ζυμώνω καλά. Στρώνω τη ζύμη στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσω για την τάρτα μου και το βάζω στο φούρνο για περίπου 15΄
Φτιαχνω τη γέμιση με τα υλικά από 11-21. Πρώτα μαραίνω το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτω το σκόρδο και συνεχίζω με τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά μεχρι να ψηθούν.
Ανακατεύω το γιαούρτι με το τυρί και 2 ασπράδια αυγών.
Γεμίζω την τάρτα με τη γέμιση και από πάνω ρίχνω το μείγμα γιαούρτι/τυρί/ ασπράδια
Την ψήνω για περίπου 40' (μέχρι να πάρει χρώμα)
Φτιαχνουμε μία ωραία σαλάτα εποχής και Καλή μας όρεξη.