Υλικά:
4 στήθη από κοτόπουλο χωρίς πέτσα
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 σκελίδες σκόρδο
Μπόλικα φύλλα βασιλικού (σχεδόν μισό φλυτζάνι)
1 κόκκινη πιπεριά
Τζίνζερ
1/2 κ.γ. κουρκουμάς
Πιπέρι cayenne και αλάτι
Χυμός από μισό λεμόνι
Κόλιανδρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Γάλα καρύδας (περίπου 150ml)
Χτυπάμε, εκτός από το κοτόπουλο, όλα τα υλικά στο food processor.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το μαρινάρουμε για τουλάχιστον 3 ώρες στο παραπάνω μείγμα.
Ψήνουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά (σκεπασμένη) μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Αν έχει πολλά υγρά ανοίγουμε το καπάκι και ψήνουμε λίγο ακόμα μέχρι να γίνει μία παχύρευστη σάλτσα.
Πρόσθετουμε ξύσμα από ένα ακέρωτο λεμόνι και ανακατεύουμε.
Σερβίρεται ωραία μαζί με ρύζι και πράσινη σαλάτα.