Υλικά
12 μέτρια πατζάρια
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. αλάτι
Προθερμαίνω το φούρνο στους 140-150 βαθμούς Κελσίου
Πλένω και ξεφλουδίζω τα πατζάρια
Με το μαντολίνο τα κόβω σε λεπτές φέτες
Βάζω τις φέτες σε ένα μπωλ. Ρίχνω το ελαιόλαδο και αλάτι
Ανακατεύω καλά.
Τα αφήνω 20΄
Τα ανακατεύω πάλι και χύνω τα υγρά
Σε ταψί που έχω στρώσει με λαδόκολα τοποθετώ τις φέτες τη μία δίπλα στην άλλη
Ψήνω για 45-60'. Στα 45' ελέγχω αν είναι έτοιμα.
Όπως είναι ζεστά τα πασπαλίζω με μπαχαρικά
Το ίδιο μπορώ να κάνω με κολοκυθάκια, μελιτζάνες, γλυκοπατάτες.
Δεν μπορώ να σταματήσω να τα τρώω. Καλή όρεξη και σε σας!