Μόλις έκανα μια τέλεια ταραμοσαλάτα και θέλω να σας την πω. Βέβαια δεν είναι κατάλληλη για όσους έχουν πρόβλημα με τη γλουτένη γιατί έχω χρησιμοποιήσει ψωμί ζέας (από δίκοκο σιτάρι). Πήρα ένα καταπληκτικό ψωμί ζέας από ένα ξυλόφουρνο προχθές. Σήμερα ήταν έτοιμο για να φτιάξω την ταραμοσαλάτα μου!
Υλικά
150 γρ λευκού ταραμά
200 γρ ψωμί ζέας χωρίς τη κόρα, μουλιασμένο και καλά στυμμένο
50γρ χυμός λεμονιού
1 μικρό ξερό κρεμμυδι (πολύ μικρό)
1/2 ώριμο avocado, αν δεν είναι μεγάλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ολόκληρο
120 ml ελαιόλαδο
λίγο νερό
Βάζω το κρεμμύδι, το λεμόνι και τον ταραμά στο multi και τα χτυπάω πολύ καλά.
Προσθέτω το ψωμί και συνεχίζω το χτύπημα
Αφού το μείγμα έχει γίνει λείο και ομοιογενές αρχίζω να ρίχνω λίγο λίγο το ελαιόλαδο. Χτυπάω πάλι πολύ καλά
Προσθέτω το avocado και συνεχίζω το ανακάτεμα. Εάν σας φαίνεται πολύ συμπαγής προσθέτετε λίγο νερό ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να αποκτήσει την υφή που θέλετε.
Είναι πολύ ελαφριά και συνδυάζει πολλά θρεπτικά υλικά και καλά λιπαρά. Την συνδυάζουμε με φύλλα μαρουλιού, καρότα, μπαστουνάκια από σέληνο.
Καλά Κούλουμα!