Μερικές φορές με πιάνουν τα γέλια γιατί σκέφτομαι τις αντιδράσεις σας. Ακούτε σουφλέ και φαντάζεστε τυριά και πολλά άλλα ακατονόμαστα. Παρ' όλα αυτά δοκιμάστε το και θα σας αποζημιώσει. Κανένα φούσκωμα και πολύ πολύ ενέργεια.
Υλικά
300 γρ σπανάκι
1 πράσο
1 κουνουπίδι μικρό (μόνο τα μπουκετάκια)
1/3 γλυκοπατάτας
1 σελινόριζα
1 μαραθόριζα
250γρ μανιτάρια
1 κατσικίσιο γιαούρτι 250 γρ
2 αυγά
1κγ λάδι καρύδας
1κγ βούτυρο ghee ή κατσικίσιο
2-3 κσ τυρί τριμμένο (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
μπαχαρικά και μυρωδικά της αρεσκείας σας. Εμένα μου αρέσει πολύ ο δυόσμος και ο βασιλικός και σαν μπαχαρικό προσθέτω ginger
Μαραίνω τα επτά πρώτα υλικά στο λάδι καρύδας. Την γλυκοποτάτα, τη μαραθόριζα και τη σελινόριζα τις έχω τρίψει. Απότο κουνουπίδι χρησιμοποιώ μόνο τα φουντάκια.
Αλατοπιπερώνω και ρίχνω τα μπαχαρικά και μυρωδικά που έχω επιλέξει
Χτυπάω το γιαούρτι με τα αυγά και το τριμμένο τυρί (προαιρετικά) και ανακατεύω καλά
Στρώνω τα λαχανικά σε ένα πυρέξ και τα περεχύνω με το γιαούρτι
Κόβω το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και πασπαλίζω από πάνω
Ψήνω σε μέτριο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα