Υλικά
1 1/2 φλ αλεύρι χ. γλουτένη
1 κγ baking
1κ γ σοδα
ελάχιστο αλάτι
1/2 φλ λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
3/4 φλ ξυλιτόλη ή ζάχαρη καρύδας
2 μεγάλα αυγά
2 κ γ εκχύλισμα βανίλιας
1/3 φλ γιαούρτι καρύδας
1/3 γάλα αμυγδάλου
18 φράουλες κομμένες σε ροδέλες
150 γρ κρέμα αμυγδάλου ή καρύδας
φράουλες για γαρνίρισμα
1 κσ ξυλιτόλη (την έχουμε κάνει σαν άχνη)
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175/αέρα
Ενώνουμε αλεύρι, baking, σόδα, αλάτι
Χτυπάμε τα αυγά με το λάδι και προσθέτω την ξυλιτόλη. Μετά ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το γιαούρτι και το γάλα και ανακατεύω καλά.
Ρίχνουμε στο μείγμα από το αλεύρι το 1/3 των υγρών. Ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υγρά.
Τέλος προσθέτουμε τις φράουλες. Ανακατεύουμε και το βάζουμε σε φόρμα που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Μετά από 45΄ κοιτάμε αν έχει ψηθεί καλά. Συνήθως χρειάζεται άλλα 10΄
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά (περισσότερο από μία ώρα)
Χτυπάμε την κρέμα με τη ζάχαρη και γίνεται αφράτη. (την κρέμα την έχουμε βάλει κατάψυξη (να είναι πολύ κρύα αλλά όχι παγωμένη).
Στρώνουμε την επιφάνεια του γλυκού και γαρνίρουμε με φράουλες