Για τη σούπα
Υλικά
50ml ελαιόλαδο
1 μεσαίο κίτρινο κρεμμύδι, σε κύβους
1 μικρό μάραθο, μόνο βολβός, σε κύβους
2 μίσχοι σέλινο, σε κύβους
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
500γρ μπιζέλια, μόνο τα μπαλάκια
6 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
1 φλ. κρέμα
100ml παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Για γαρνίρισμα
½ μάτσο το καθένα: μέντα, σχοινόπρασο, μάραθος, λάπατα, βασιλικός
28ml χυμό λεμονιού
Bάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα κρεμμύδια, το σέλινο και το μάραθο με 50ml ελαιόλαδο. Τα σωτάρω σε μέτρια φωτιά.
Όταν τα λαχανικά είναι μαλακά και διαφανή, ρίχνω το λευκό κρασί και το αφήνω μέχρι να μείνει το μισό. (Deglaze = χύνω το κρύο κρασί στο ζεστό και με μία ξύλινη κουτάλα προσπαθώ να πάρω οτιδήποτε είναι κολλημένο στο κάτω μέρος της κατσαρόλας).
Προσθέτω το ζωμό, την κρέμα αμυγδάλου, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις πάρει βράση, μειώνω τη φωτιά. Αφήνω να σιγοβράσει περίπου 20 λεπτά.
Ρίχνω όλα τα υλικά της κατσαρόλας στο μπλέντερ. Χτυπάω μέχρι να ενωθούν καλά.
.Προσθέτω προσεκτικά τα μπιζέλια και τα πολτοποιώ.
Ρίχνω σιγά σιγά το ελαιόλαδο (όπως στη μαγιονέζα)
.Αφήνω τη σούπα να κρυώσει και στη συνέχεια τη βάζω στο ψυγείο για 4-6 ώρες.
Πριν τη σερβίρω βάζω το λεμόνι και με μεγάλη προσοχή τοποθετώ τα μυρωδικά.