Υλικά
1 κιλό γλυκοπατάτες
1 κιλό σελινόριζες
25γρ αλάτι
4γρ μαγειρική σόδα
75ml ελαιόλαδο
1 ματσάκι δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
3 σκελιδες σκόρδο τριμμένεςαλάτι/πιπέρι
2lt νερό
λιγη ρίγανη τριμμένη
Καθαρίζω τις γλυκοπατάτες και τις σελινόριζες. Τις κόβω σε κύβους.
Σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό. Μόλις πάρει βράση ρίχνω το αλάτι, τη σόδα, τις γλυκοπατάτες και τις σελινόριζες. Αφήνω να βράσουν περίπου 10’ (να τρυπιούνται με το πηρούνι). Όταν είναι έτοιμες τις σουρώνω και τις ξαναρίχνω στην κατσαρόλα.
Ανάβω το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα τηγάνι βάζω το λάδι, το δενδρολίβανο και το σκόρδο. Μόλις το σκόρδο αρχίσει να παίρνει χρώμα το αποσύρουμε από τη φωτιά και το σουρώνουμε. Κρατάμε το λάδι αλλά και τα μυρωδικά.
Ρίχνω το αρωματισμένο λάδι στη κατσαρόλα με τις γλυκοπατάτες και σελινόριζες και τις ανακατεύω κουνώντας την κατσαρόλα. Προσθέτω λίγο πιπέρι.
Αδειάζω το μείγμα στο ταψί του φούρνου που το έχω στρώσει με λαδόκολα. Τις τοποθετώ με τέτοιο τρόπο που να μην είναι η μία πάνω από την άλλη. Ψήνω για περίπου 25’ (να πάρουν χρώμα). Βγάζω το ταψί και πολύ προσεκτικά τις αναποδογυρίζω. Το ξαναβάζω στο φούρνο για άλλη μισή ώρα. Είναι έτοιμες όταν το χρώμα τους είναι μπρούτζινο και η υφή του τραγανή. Τις βγάζω από το φουρνο και τις πασπαλίζω με τα μυρωδικά που έχω κρατήσει και ρίγανη.