Yλικά
1/4 φλ χυμό από λεμόνι
300γρ αγκινάρες Ιερουσαλήμ
300γρ ασπρισμένα αμύγδαλα
1/4φλ ελαιόλαδο
1/3 φλ νερό
1/2 - 1 αβοκάντο (ανάλογα με το μέγεθος)
1κγλ τριμμένο κύμινο
αλάτι/άσπρο πιπέρι
300γρ καθαρισμένα φασολάκια
χυμός από 1/2 λεμόνι
1/3 φλ ελαιόλαδο
1/3φλ ζωμός ή νερό
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
αλάτι/πιπέρι
μαϊντανός και καβουρντισμένα αμύγδαλα για γαρνίρισμα.
Καθαρίζω τις αγκινάρες και τισ βάζω σε κατσαρόλα με νερό που τις σκεπάζει.Ρίχνω στο νερό 1κσ λεμόνι. Μόλις πάρει βράση σκεπάζω την κατσαρόλα και χαμηλώνω τη φωτιά. Βράζω για περίπου20-25’.
Βάζω στο μούλτι το αβοκάντο, τα αμύγδαλα, τις βρασμένες αγκινάρες, το νερό το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το κύμινο και το αλατοπίπερο και ανακατεύω πολύ καλά.
Σε ένα τηγάνι βάζω τα φασολάκια με τα υπόλοιπα υλικά και τα μαγειρεύω, περίπου 3/4 της ώρας
.Γαρνίρω με μαϊντανό και καβουρντισμένα αμύγδαλα