Υλικά
1. Ένας κόκορας περίπου 2 κιλά (σε κομμάτια)
2. 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
3. 2 καρότα χοντροκομμένα
4. 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
5. ½ κιλό λαχανάκια Βρεξελλών κομμένα στα δύο
6. 350γρ μανιτάρια (shimeji και σιτάκε)
7. 750mlκρασί Βουργουνδίας
8. ½ φλ κονιάκ
9. 1κγ αλάτι
10.10 κόκους πιπέρι
11.2 φύλλα δάφνης
12.2-3 κσ ghee butter
13. 1κσ πολτός ντομάτας
14. 1κσ agar agar
Bάζω τον κόκορα, τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σκόρδο, τους κόκους πιπέρι το αλάτι, τη δάφνη, το κρασί και το κονιάκ σε μια κατσαρόλα. Τα αφήνω ένα εικοσιτετράωρο για να μαριναριστεί.
Σε .ενα βαθύ τηγάνι βάζω το ghee περνάω τα μανιτάρια. Τα βγάζω και τα βάζω σε ένα μπωλ. Συνεχίζω με τα λαχανάκια Βρυξελλών μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Βγάζω τον κόκορα από τη μαρινάδα. Τον στεγνώνω καλά και τον καβουρντίζω στο τηγάνι που έεκανα τα λαχανικά μέχρι να πάρει χρώμα.
Βάζω όλα τα υλικά την κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση τη σκεπάζω και χαμηλώνω τη φωτιά. Ψήνω περίπου 2 και μισή ώρες.
Στραγγίζω τον ζωμό σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτω τον πολτό ντομάτας, λιγο αλάτι και τον βράζω μέχρι να ελαττωθεί κατά το 1/3. Προσθέτω το agar και ανακατεύω καλά
Ρίχνω το ζωμό στην κασταρόλα και προσπαθω να πάει παντού.