Υλικά
200γρ. φακές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
3 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
1/2 κγ κίμινο
1κσ λάδι καρύδας
5 κσ ελαιόλαδο
200γρ μανιτάρια φρέσκα
1 φλ ζωμός (κοτόπουλου ή λαχανικών)
ξύσμα και χυμός από 1/2 λεμόνι
μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Σε μια κατσαρόλα βάζω το λάδι καρύδας και το ζεσταίνω. Ρίχνω το κίμινο και το αφήνω να βγάλει το άρωμά του να βγάζει το αρωμά του ρίχνω όλα τα λαχανικά. Ανακατεύω καλά και τα αφήνω για 5΄να μαραθούν.
Αλατοπιπερώνω και Προσθέτω τις φακές. Ανακατεύω και αφήνω πάλι 5΄.
Προσθέτω το ζωμό και συμπληρώνω με νερό
Σκεπάζω την κατσαρόλα και βράζω το φαγητόσε χαμηλή φωτιά
Προσθέτω τις φακές. Ανακατεύω και αφήνω πάλι 5΄.
Προσθέτω το ζωμό και συμπληρώνω με νερό
Σκεπάζω την κατσαρόλα και βράζω το φαγητό σε χαμηλή φωτιά.
¨οταν είναι έτοιμο σβήνω τη φωτιά και προσθέτω το ελαιόλαδο. Ανακατεύω καλά.
Προσθέτω το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και πασπαλίζω με μαϊντανό οταν είναι έτοιμο