Υλικά
1. Στήθος από πάπια 1.500 -1.700 γρ
λίγο παρθένο ελαιόλαδο
2. 1 μεσαίο κρεμμύδι λευκά ψιλοκομμένα
3. 100 ml ημίγλυκο κρασί Λήμνου50 ml porto
4. 2 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου
5. 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
6. Αλάτι και πιπέρι
Για τον πουρέ κάστανου
7. 1φλ. ζωμός κοτόπουλου
8. 500γρ κάστανα
9.100 γρ βούτυρο ghee
Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε την πάπια.
Βγάζουμε το στήθος από την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το κομμένο κρεμμύδι, ανακατεύοντας με την σπάτουλα.
Σβήνουμε με το κρασί (ντεγκλασάρισμα). Μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε τα αρωματικά το πορτο και αλατίζουμε.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου μία ώρα.
Ετοιμάζουμε τον πουρέ καρότου:
Βράζουμε τα καθαριισμένα κάστανα με το ζωμό κοτόπουλου. Αλατοπιπερώνουμε.
Αφού μαλακώσουν αρκετά ώστε να λιώνουν με το πιρούνι, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα περνάμε από το μπλέντερ ή τον μύλο λαχανικών.
Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο και λίγο από το νερό που έβρασαν αν χρειαστεί.
Γαρνίρουμε με σπόρους από ρόδι και cranberries