Υλικά
· 400 γρ στήθος κοτόπουλο ψητό, κομμένο σε κομμάτια
· 2 αντζούγιες
· 1 μικρή σκελίδα σκόρδου λιωμένη
· ½ λεμόνι
· 2κσ ταχίνι
· 2κγ μουστάρδα Dijon
· 3κ σ ελαιόλαδο
· 3κσ παρμεζάνα ή διατροφική μαγιά
· αλάτι/πιπέρι
· 4 καρδιές από μαρούλια
· 1 μικρό αχλάδι κομμένο σε λεπτές φετούλες
· 1κγ σουσάμι
1. Πολτοποιούμε το σκορδο με τις αντζούγιες
2. Στο ίδιο μπολ βάζουμε 2κσ χυμό λεμονιού,το ταχίνι τη μουστάρδα και 2κσ νερό. Ανακατεύουμε καλά
3. Ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι ανακατεύοντας. Έχουμε μία σάλτσα παχύρευστη. Ρίχνουμε την παρμεζάνα ή τη διατροφική μαγιά και αλατοπιπερώνουμε
4. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα φύλλα μαρουλιού, το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και τις φετούλες από το αχλάδι. Από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα. Ανακατεύουμε για να πάει παντού.
5. Πασπαλίζουμε με σουσάμι. Μπορούμε να προσθέσουμε και ξύσμα λεμονιού