ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

by Kallirroi Chatzimichali in


Υλικά

  • 2 φλυτζάνια φασόλια μαγειρεμένα

  • 300γρ. φασολάκια φρέσκα

  • 1/2 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • 3 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια

  • 2 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη

  • ξύσμα από ένα λενόνι

  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο

  • 15 ντοματίνια ψιλοκομμένα

  • αλάτι, πιπέρι

  • ρίγανη

  • 1 κ.σ. μουστάρδα από ροδάκινο

  1. Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά


ΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

by Kallirroi Chatzimichali in


Υλικά

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο

  • 200 γρ. φρέσκα φασολάκια

  • 2 μεγάλα κολοκύθια

  • 1 κόκκινες πιπεριές

  • 1 μελιτζάνα (άσπρη) κομμένη σε φέτες κατά μήκος

  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη

  • ! κ.σ. χυμό από λάιμ ή λεμόνι

  • 2 φλυτζ. από ανάμεικτα μυρωδικά (βασιλικό, άνιθο, ματζουράνα, μέντα , εστραγκόν)

  • αλάτι, πιπέρι

  • 4 φλυτζ. ρύζι μαγειρεμένο

  • γαύρο μαρινάτο (προαιρετικά)

  1. Κόβω σε φέτες όλα τα λαχανικά και τα ψήνω στο grill μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα

  2. Χτυπάω το σλόρδο με το λεμόνι, το γαύρο, μια μικρή καυτερή πιπερίτσα και το λάδι

  3. Ανακατεύω το dressing με τα ψητά λαχανικά.

  4. Ρίχνω τα μυρωδικά

  5. Ρίχνω το ρύζι

  6. Ανακατεύω καλά, αλατοπιπερώνω και ξανά ανακατεύω


ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑVOCADO ΞΕΡΑ ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

by Kallirroi Chatzimichali in


Υλικά

  • 6 φλυτζάνια από φρέσκα πράσινα λαχανικά (μαρούλι, σαλάτα, λόλα, ρόκα κ.α)

  • 1/4 καβουρντισμένα αμύγδαλα

  • 1/2 avocado

  • 6 βερύκοκα ξερά. Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι τα ξερά βερύκοκα που δεν έχουν συντηρητικά έχουν χρώμα καφέ. Δεν είναι τόσο ωραία στην εμφάνιση αλλά έχουν θαυμάσια γεύση.

  • 1 φλυτζάνι ντοματίνια

  • vinaigrette*

  1. Κόβω όλα τα λαχανικά. Τα ανακατεύω και προσθέτω τα αμύγδαλα.

  2. Ρίχνω τη vinaigrette και ανακατεύω καλά.

        Vinaigrette*

  1. Όπως αυτή που έκανα για τη σαλάτα με πατζάρια και ρόκα μόνο που αντί για ginger βάζω 1/2 κ.γ εστραγκόν (σκόνη).


ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

by Kallirroi Chatzimichali in


Υλικά

  • 2 φλυτζάνια βρασμένα φασόλια

  • 2 πιπεριές (1 κόκκινη 1 κίτρινη, για πιο ωραία εμφάνιση)

  • 2 τριμμένα καρότα

  • 1 φλυτζάνι ντοματάκια

  • 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

  • 3 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός

  • vinaigrette*

  1. Ενώνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.

  2. Προσθέτουμε τη vinaigrette* ανακατεύουμε.

        Vinaigrette*

  • 1/2 κ.γ σκόνη σκόρδου

  • 2 κ.σ. μηλόξιδο

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο

  • 1κ.γ σκόνη chilli

  • 1/4 κ.γ κύμινο

  • 1/4 κ.γ τριγωνέλα

  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


ΣΕΣΚΟΥΛΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ

by Kallirroi Chatzimichali in


Υλικά

  • 1 μεγάλο μάτσο σέσκουλα

  • 1 κρεμμύδι

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 1/2 μαραθόριζα

  • 1 μπρόκολο

  • 1/2 κ.γ κουρκουμάς

  • αλάτι, πιπέρι

  • 1 1/2 κ.γ λάδι καρύδας

  • 1/2 κόκκινη πιπεριά

  • ελαιόλαδο

  • 1/2 φλυτζάνι του καφέ κινόα

  1. Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά (εκτος κινόα) και τα τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά με λάδι καρύδας.

  2. Τα αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 20'.

  3. Ρίχνουμε την κινόα και το νερό (1 κινόα - 2 νερό). Είναι πολύ πιο νόστιμο αν αντικαταστήσουμε το νερό με ζωμό από κρέας ή κοτόπουλο.

  4. ΄Οταν είναι έτοιμο σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε ελαιόλαδο.

Καλά τώρα πείνασα. Καλή όρεξη.