Υλικά
1/2 κιλό πατζάρια
6 φλυτζάνια ρόκα
1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά
1/2 φλυτζάνι καρύδια
1 με 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κ.σ. κάπαρη
Ξύσμα από 1 λεμόνι ή μισό πορτοκάλι
vinaigraitte*
Ψήνω τα πατζάρια στο φούρνο, περίπου μισή ώρα.
Τα κόβω σε κομματάκια. Είναι καλό να το έχω κάνει από την προηγούμενη μέρα και να τους προσθέσω 2 κ,σ από τη vinaigrette (σα να τα μαρινάρω).
Ψιλοκόβω τη ρόκα, τις πιπεριές.το κρεμμυδάκι και ρίχνω 3 κ.σ από τη vinaigrette*. Ανακατεύω.
Βάζω μαζί όλα τα σαλατικά.
Προσθέτω τα καρύδια την κάπαρη και το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και ανακατεύω καλά.
* Vinaigrette
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ λάδι καρυδιού ψυχρής έκθλιψης
1 κ.σ. λεμόνι
2 κ.σ μηλόξιδο
1/2 κ.γ μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
1/3 κ.γ σκόνη ginger