ΥΛΙΚΑ
· 2κσ λάδι καρύδας
· 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
· 2 σκελίδες σκόρδο
· 1/2κγ σκόνη τζίντζερ
· 1κσ κάρυ (μέτριο,όχι πολύ καυτερό)
· 1/4κγ νιφάδες καυτερής κόκκινης πιπεριάς
· 500ml πολτός ντομάτας
· 1 φλ φακές (αφού το έχουμε μουλιάσει για 24 ώρες)
· 2φλ νερό ή ζωμό από κοτόπουλο
· 400ml πλήρες γάλα καρύδας
· 1/2κγ αλάτι
· φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· ½ φλ ψιλοκομμένο κόλιαντρο
· 2κσ χυμό από λεμόνι
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας και σωτάρουμε το κρεμμύδι, 5-6’
2. Η φωτιά μας είναι χαμηλή. Ρίχνουμε το σκόρδο, το κάρυ, το τζίντζερ και τις νιφάδες. Ανακατεύουμε καλά
3. Προσθέτουμε τις φακές.και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να καβουρντιστούν ανακατεύοντας για 5-6’
4. Μετά ρίχνουμε τον πολτό ντομάτας, το γάλα καρύδας, το ζωμό ή νερό και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν
5. Όταν έχουν γίνει προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το κόλιαντρο