Το καλοκαίρι θέλουμε να ξεκουραστούμε και να ξηφύγουμε απο την καθημερινότητα. Είτε είμαστε διακοπές είτε στο σίπτι μας έχουμε ανάγκη από κάτι πιο ανάλαφρο. Σας δίνω τέσσερεις συνταγές που νομίζω θα σας βοηθήσουν να φάτε ελαφρά, νόστιμα με τα προιόντα της εποχής και καθόλου κουραστικά.
Υλικά
6 φλ πρασινάδες (ρόκα, σπανάκι, μαρούλια)
1/2 αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια
Το πράσινο μέρος από ένα κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 ροδάκινο ή 2 σύκα ή 1 αχλάδι ή 10 ρόγες σταφύλι σε κομματάκια
1/2 αμύγδαλα ανάλατα ψημένα και χοντροκομμένα
dressing
3κσ μηλόξυδο
4κσ ελαιόλαδο
1/4κγ σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
1/2κγ μουστάρδα Dijon
αλάτι / πιπέρι
ρίγανη ή ματζουράνα ή αρμπαρόριζα
Αυτή την εποχή μου αράσουν πολύ τα σύκα και τα κόκκινα σταφύλια. Χρησιμοποιώ αυτά πολύ ψιλοκομμένα. Δίνουν μια γλυκειά και φρουτώδη γεύση. Σαν μυρωδικό νομίζω ότι ταιριάζει τέλεια η απμπαρόριζα ή η ματζουράνα.