5 Ιανουαρίου σήμερα. Οι γιορτές σχεδόν τελείωσαν και όλοι σκεφτόμαστε πόσο φάγαμε. Έτσι σκέφτηκα να σας προτείνω μια σαλάτα που ο συνδυασμός των υλικών της βοηθάει να ξεκινήσουμε μία σωστή διατροφή. Την αναφέρω ως σαλάτα αλλά είναι πλήρες γεύμα. Δοκιμάστε τη.
Υλικά
300 γρ. μπρόκολο (μόνο το φουντάκι)
1 κ.σ ελαιόλαδο ή και λίγο παραπάνω
1/4 κ.γ αλάτι
1 φλυτζάνι /200 γρ κεχρί (αμαγείρευτο) ή κινόα
3 φύλλα kale (χωρίς το κοτσάνι)
1/2 avocado
1 λωτό ή πορτοκάλι
1/2 φλ. καβουρντισμένα καρύδια
1/2 φλ. ηλιόσπορο
σπόροι από 1/2 ρόδι
dressing
4 κ.σ ελαιόλαδο
1/3 κ.γ σκόνη μουστάρδας
1 κ.γ μέλι
3 κ.σ χυμό από λεμόνι
αλάτι και πιπέρι
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνω το μπρόκολο αφού το έχω περάσει με λάδι και αλάτι.
Μαγειρεύω το κεχρί ή την κινόα. Χρησιμοποιώ την αναλογία 1 φλ. νερό, 1 φλ. ζωμό και 1 φλ.κεχρί ή κινόα.
Κόβω τα φυλλά του kale και τα ανακατεύω καλά με το dressing ώστε να μαλακώσουν
Ανακατεύω το μπρόκολο με το κεχρί.
Ανακατεύω το 3 με το 4. Προσθέτω το avocado ψιλοκομμένο
Ολοκληρώνω τη σαλάτα με τον λωτό, τα καρύδια και τον κολοκυθόσπορο.
Πασπαλίζω με το ρόδι