Τη Δευτέρα το πρωί έβρεχε αρκετά. Σκεφτόμουνα αν θα γινόταν η Λαϊκή το μεσημέρι. ΄Ετσι όμως είναι το Φθινόπωρο. Το μεσημέρι ήταν όλα μια χαρά. Πήγα στη Λαϊκή και χάζευα στους πάγκους τα διάφορα προϊόντα.'Ηταν τόσο φρέκα. Βλέποντας τα μπρόκολα και το σπανάκι να κάνουν την εμφάνισή τους αναρωτιόμουν για πόσο ακόμα θα έχουμε υπαίθρια καλοκαιρινά λαχανικά.Μια και η μέρα ήταν καθαρά φθινοπωρινή είπα να πάρω απ΄όλα. Έτσι σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω καλοκαιρινά και χειμερινά λαχανικά για τη συνταγή που ακολουθεί.Το αποτέλεσμα; γευστικότατο.
Υλικά
700γρ. κολοκυθάκια
300γρ μπρόκολο -μόνο τα άνθη-
2 μέτρια κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 φλ. βασιλικός
1/2 φλ. άνηθος
1/2 γλυκοπατάτα
2 γιαούρτια κατσικίσια
5 αυγά
2 κουταλιές σούπας αλεύρι καρύδας
1 κ.σ. λάδι καρύδας
1κ.σ. βούτυρο ghee
1/2 κ.γ. σκόνη ginger
1/2 κ.γ. κουρκουμά
1/2 κ.γ. σκόνη κόλιαντρο
1/2 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. σκόνη κίμινο
αλάτι, πιπέρι
Τρίβουμε όλα τα λαχανικά
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά
Μαραίνουμε τα λαχανικά στο λάδι καρύδας ξεκινώντας από τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.
Θέλουμε το μείγμα να μην έχει υγρά, γι αυτό προσθέτουμε το αλεύρι καρύδας. Ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τα γιαούρτια.
Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας ghee.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45΄.
Πιστεύω θα σας ενθουσιάσει!