ΥΛΙΚΑ
1/3 φλ φουντούκια ή ασπρισμένα αμύγδαλα
· ½ φλ ελαιόλαδο
· 6 πιπεριές Φλωρίνης
· 2κσ μηλόξυδο
· 1/3 κγλ καυτερή πάπρικα
· 2 σκελίδες σκόρδο
· 800γρ καλαμαράκια (έχω ξεχωρίσει το κεφάλι από το σώμα)
· 1/3 ψιλοκομμένο κρεμμύδι ή φρέσκο
· 1 φλ δυόσμο ψιλοκομμένο
· ½ λεμόνι (χυμός)
1. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς ψήνουμε τα φουντούκια ή τα αμύγδαλα για 20-25’
2. Ψήνουμε τις πιπεριές για να μπορέσουμε να τις αποφλοιώσουμε
3. Ψήνουμε επίσης και 1 σκελίδα σκόρδο
4. Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τη φλούδα και τους σπόρους και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ξύδι την πάπρικα τη μία σελίδα σκόρδο (τριμμένο) και το ¼φλ δηλ. το μισό από το ελαιόλαδο Προσπαθούμε οι πιπεριές να είναι σκεπασμένες.
5. Τρίβουμε το ψημένο σκόρδο στο υπόλοιπο ελαιόλαδο
6. Στεγνώνουμε τα καλαμαράκια με χαρτί κουζίνας και τους ρίχνουμε το λάδι/σκόρδο
7. Τα ψήνουμε στη σχάρα (θέλουν λίγο ψήσιμο διαφορετικά θα σκληρύνουν)
8. Ενώνουμε το κρεμμύδι με το δυόσμο και ρίχνουμε το χυμό από το ½ λεμόνι. Αλατοπιπερώνουμε
9. Ενώνουμε όλα τα υλικά και πασπαλίζουμε με τα φουντούκια ή τα αμύγδαλα.
·