ΨΗΤΟ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ 23Η ΜΕΡΑ

by Kallirroi Chatzimichali in


ΥΛΙΚΑ

   1/3 φλ φουντούκια ή ασπρισμένα αμύγδαλα

·     ½ φλ ελαιόλαδο

·     6 πιπεριές Φλωρίνης

·     2κσ μηλόξυδο

·     1/3 κγλ καυτερή πάπρικα

·     2 σκελίδες σκόρδο

·     800γρ καλαμαράκια (έχω ξεχωρίσει το κεφάλι από το σώμα)

·     1/3 ψιλοκομμένο κρεμμύδι ή φρέσκο

·     1 φλ δυόσμο ψιλοκομμένο

·     ½ λεμόνι (χυμός)

1.   Σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς ψήνουμε τα φουντούκια ή τα αμύγδαλα για 20-25’

2.   Ψήνουμε τις πιπεριές για να μπορέσουμε να τις αποφλοιώσουμε

3.   Ψήνουμε επίσης και 1 σκελίδα σκόρδο 

4.   Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τη φλούδα και τους σπόρους και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ξύδι την πάπρικα τη μία σελίδα σκόρδο (τριμμένο) και το ¼φλ δηλ. το μισό από το ελαιόλαδο  Προσπαθούμε οι πιπεριές να είναι σκεπασμένες.

5.   Τρίβουμε το ψημένο σκόρδο στο υπόλοιπο ελαιόλαδο

6.   Στεγνώνουμε τα καλαμαράκια με χαρτί κουζίνας και τους ρίχνουμε το λάδι/σκόρδο

7.   Τα ψήνουμε στη σχάρα (θέλουν λίγο ψήσιμο διαφορετικά θα σκληρύνουν)

8.   Ενώνουμε το κρεμμύδι με το δυόσμο και ρίχνουμε το χυμό από το ½ λεμόνι. Αλατοπιπερώνουμε

9.   Ενώνουμε όλα τα υλικά και πασπαλίζουμε με τα φουντούκια ή τα αμύγδαλα.

·     

.jpg