Κάνει κρύο. Είναι πολύ ευχάριστο να φέρουμε σε μια ισορροπία τον οργανισμό μας τρώγοντας μία ζεστή σούπα. Κουνουπίδια και πράσα έχουμε άφθονα αυτή την περίοδο. Ας το εκμεταλλευτούμε και ας φτιάξουμε μια ωραία σούπα που είναι πλούσια σε βιτ.C, A και κάλιο.
Yλικά
κ.σ λάδι καρύδας
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
850 γρ. κουνουπίδι
600 γρ. πράσα
480 ml. ζωμός από κοτόπουλο
480 ml. νερό
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
240 ml γάλα καρύδας (ή αμυγδάλου ή hemp)
1 κ.γ αλάτι
1/2 κ.γ σκόνη κρεμμυδιού
Ζεσταίνω το λάδι καρύδας και σωτάρω το κρεμμύδι με το πράσο και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνω.
Προσθέτω το κουνουπίδι, τα υγρά (ζωμός από κοτόπουλο), τη μουστάρδα και τη σκόνη κρεμμυδιού.
Ανακατεύω καλά. Δυναμώνω τη φωτιά και περιμένω να πάρει βράση. Μόλις πάρει σκεπάζω την κατσαρόλα και χαμηλώνω τη φωτιά.
Το ψήνω καλά.
Χτυπάω το μείγμα μέχρι να γίνει πολτός.
Προσθέτω το γάλα.
Σερβίρω και ρίχνω από πάνω ένα κομματάκι βουτυρο ghee ή ελαιόλαδο ή λάδι τρούφας.
Πιστέψτε με θα σας αρέσει!