Είναι ένα φαγητό που το κάνουμε τις μέρες των εορτών. Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι όλα της εποχής.
Υλικά
1/2 κιλό σπανάκι
1 μάτσο σέσκουλα
1 μάτσο μυρώνια
1 μάτσο καυκαλήθρες
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
μαϊντανός
200 γρ. κολοκύθα τριμμένη
1/2 κιλό κιμάς (βιολογικός ή από ζώο ελευθέρας βοσκής) περασμένος μία φορά
πολτός ντομάτας (περίπου 150 ml)
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
κουρκουμάς, πιπέρι, κίμινο,
καυτερή πάπρικα (προαιρετικά)
2 γιαούρτια (κατσικίσια ή πρόβεια ή ένα και ένα)
2 αυγά (βιολογικά -προτιμώ τα Ω3- ή ελευθέρας βοσκής)
150-200 γρ φέτα
βούτυρο ghee
Μαραίνω όλες τις πρασινάδες σε λάδι καρύδας.
Ρίχνω στο μείγμα την τριμμένη καλοκύθα και αλατοπιπερώνω.
Αποσύρω από τη φωτιά.
Καβουρντίζω τον κιμά με λίγο λάδι καρύδας.
Προσθέτω τη ντομάτα και τα καρυκεύματα.
Το βγάζω από τη φωτιά και όταν κρυώσει προσθέτω 1/2 γιαούρτι. Ανακατεύω καλά.
Χτυπάω το γιαούρτι με τα αυγά και τη φέτα.
Σε ένα μέτριο πυρέξ στρώνω το σπανάκι. Το πιέζω με το πηρούνι να είναι συμπαγές.
Από πάνω στρώνω τον κιμά.
Η τρίτη στρώση είναι το μείγμα γιαουρτιού.
Αφού έχω βάλει και το γιαούρτι βάζω (προαιρετικά) κομματάκια βούτυρο (ghee)
Το ψήνω στον αέρα στους 175 βαθμούς
Καλή όρεξη!