Υλικά
για τα μακαρόνια
8 κολοκυθάκια (πρέπει να είναι μεγαλούτσικα για να μπορέσουμε να τα κάνουμε μακαρόνια)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
για το πέστο
2 φλυτζάνια βασιλικό
3 κ.σ κουκουνάρι (να μην είναι το κινέζικο. Υπάρχει από Τουρκία και από Ισπανία. Πρέπει να είστε πολυ τυχεροί για να βρείτε ελληνικό)
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα ή κάποιο άλλο παλιωμένο τυρί που σας αρέσει.
1 αβοκάντο
2 κ.σ χυμό από λεμόνι
λίγο ξύσμα από λεμόνι (προαιρετικά)
1 φλ. τσαγιού ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
Χρειαζόμαστε
για να κάνουμε το κολοκύθι μακαρόνι.
2. Μπορούμε να τους βάλουμε λίγο αλάτι και να τα αφήσουμε να βγάλουν τα υγρά τους. Μόλις δούμε ότι είναι στεγνά τους ρίχνουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Υπάρχει και άλλη εκδοχή. Μπορούμε να τα ρίξουμε σε βραστό νερό και να τα βράσουμε για περίπου 5 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τους ρίχνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
3. Φτιάχνουμε το πέστο χτυπώντας στο multi όλα τα υλικά εκτός από τα ντοματίνια.
4. Ανακατεύουμε καλά το πέστο με τα "μακαρόνια" και γαρνίρουμε με τα ντοματίνια
Καλή μας όρεξη!