Μπορούμε αντί για βρώμη να χρησιμοποιήσουμε όποιο ξηρό καρπό θέλουμε για να κάνουμε το αντίστοιχο γάλα
ΥΛΙΚΑ
· 1φλ νιφάδες βρώμης (καλύτερα χωρίς γλουτένη)
· 3 φλ νερό
· ελάχιστο αλάτι (προαιρετικά)
· 2-3 σταγόνες βανίλια (προαιρετικά)
1. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα “απαλό” μείγμα, περίπου 1’
2. Σουρώνω με τουλπάνι και έχω έτοιμα το γάλα βρώμης
3. Το σουρώνω 2 φορές για καλύτερο αποτέλεσμα
4.. Μπορώ να το διατηρήσω στο ψυγείο 7-8 μέρες
Το χρησιμοποιώ σε smoothies ή σε σάλτσα για κάποιο φαγητό, γλυκό ή το πρωινό μας