Υλικά
1 βιολογικό κοτόπουλο
Δενδρολίβανο
Δάφνη
Κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
Τζίντζερ (περίπου 5 cm. τριμμένο)
Νερό
Αφαιρούμε την πέτσα από το κοτόπουλο και το βάζουμε στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε όλα τα μυρωδικά
Βάζουμε νερό (σχεδόν σκεπάζει το κοτόπουλο).
Μόλις πάρει βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για αρκετή ώρα ώστε να πάρουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά.
Όταν είναι έτοιμο ξεσκεπάζουμε τη κατσαρόλα, αφαιρούμε το κοτόπουλο και σουρώνουμε το ζωμό. Τον αφήνουμε να κρυώσει τελείως και τον βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον έξι ώρες. Όταν τον βγάλουμε από το ψυγείο παρατηρούμε ότι έχει δημιουργηθεί στη επιφάνεια μία στέρεη ουσία. Είναι το λίπος. Το αφαιρούμε προσεκτικά.. Τον χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε σούπα, για να βράσουμε ρύζι ή κίνοα, για να σωτάρουμε λαχανικά ή ακόμα να το πιούμε και "σαν ζωμό".