Υλικά:
250 γρ ρεβυθια (μουλιασμενα σε αλατισμενο νερο για 1 βραδυ)
2 σκελιδες σκορδο
2 καροτα
65γρ ταχινι
40ml λαδι
1/2 avocado
1/2 κουταλια της σουπας κυμινο (σε σκονη)
1/2 κουταλακι γλυκου κουρκουμα
παπρικα
αλατι
πιπερι
χυμο απο 1 λεμονι
Βραζουμε ρεβυθια, καροτο και σκορδο.
Οταν ειναι ετοιμα τα βαζουμε με μια σουρωτη κουταλα στο multi.
Προσθετουμε και ολα τα αλλα υλικα. Αναλόγως με το ποσο πηχτο το θελουμε προσθετουμε νερο απο τα βρασμενα ρεβυθια.
Τσάτνι για το hummus:
70 γρ. καπαρη ξαλμιρισμενη καλα στραγγισμενη και μουλιασμενη σε ρουμι
25 γρ φρεσκο ginger
1 μικρο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
25γρ σταφιδες (μουλιασμενες σε ρουμι)και κομμενες
1 κουταλια της σουπας σταφυλλομελο(λαικη)
Σε ενα τηγανι τσιγαριζουμε με λιγο χυμο ροδιου το κρεμμυδι με το τζιντζερ για 8-10΄.
Προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα και τα μαγειρευουμε ολα μαζι για αλλα 10' σε χαμηλη φωτια.
Κατεβαζουμε απο τη φωτια και προσθετουμε λιγο λαδι.