Υλικά
1 λάχανο
250γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα (διάφορα είδη)
1 κρεμμύδι τριμμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
200γρ κολοκυθάκια τριμμένα ή κολοκύθα
80γρ κινόα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1/2κ.γ μπούκοβο
1κ.γ κύμινο
1κ.γ πάπρικα γλυκειά
κουρκουμά, πιπέρι
ελαιόλαδο
λεμόνι
Ζεματάμε τα λαχανόφυλλα σε νερό που βράζει. Μετά τα βάζουμε σε κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.
Σωτάρω σε λάδι καρύδας το ξερό κρεμμύδι. Μετά ρίχνω τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά και τα μανιτάρια. Τέλος ρίχνω τα κολοκύθια.
Πλένω πολύ καλά την κινόα και την προσθέτω στο μείγμα.
Ρίχνω τα μπαχαρικά
Προσθέτω τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνω και ρίχνω λίγο λάδι
Βάζω γέμιση σε κάθε λαχανόφυλλο και τυλίγω σε ντολμά.
Γεμίζω τον πάτο της κατσαρόλας τοποθετώντας τον ένα ντολμά δίπλα στον άλλο.
Τους σκεπάζω με ένα πιάτο και ψήνω περίπου για τρία τέταρτα
Σβήνω τη φωτιά. Αφαιρώ το πιάτο και ρίχνω λαδολέμονο.
Μην ανησυχείτε το λαδολέμονο θα απορροφηθεί από τους ντολμάδες.
Είναι μια πολύ ωραία επιλογή αν νηστεύετε και είναι ένα ισορροπημένο διατροφικά πιάτο. Μπορείτε το ελαιόλαδο να το αντικαταστήσετε με λάδι καρύδας και να είναι χωρίς λάδι.
Καλή όρεξη και Καλή Μεγάλη Εβδομάδα.