ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

by Kallirroi Chatzimichali in


Υλικά

  • 4 μελιτζανες μεσαίου μεγέθους

  • αλάτι χοντρό (θαλασσινό)

  • 4 ντοματες μεσαίου μεγέθους (αποφλοιωμένες, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένες)

  • 1 κρεμμύδι μικρό (ψιλοκομμένο)

  • 1/2 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • 2 κ.σ κάπαρη (ψιλοκομμένη) και στραγγισμένη

  • 2 κ.σ καβουρντισμένο κουκουνάρι

  • 1/4 κ.γ κίμινο

  • λίγο πιπέρι καγιέν

  • αλάτι και πιπέρι

  • 2 κ.σ sauce από ταχίνι *

  1. Ψήνω τις μελιτζάνες στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνω να κρυώσουν και μετά τις ξεφλουδίζω.Τις κόβω σε κυβάκια και τις πασπαλίζω με μπόλικο χοντό αλάτι. Τις αφήνω περίπου μία ώρα. Τις ξεπλένω για να φύγει το αλάτι και τις πιέζω για να φύγουν όλα τα νερά,

  2. Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί και βάζω τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πρι τη σερβίρω.

* ταχίνι sauce (1 φλ.)

Υλικά

  • 1/4 φλ. ταχίνι

  • 1/2 φλ. νερό

  • 1/4 φλ. χυμός από λεμόνι

  • 1/2 κ.γ αλάτι

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  1. Χτυπάμε πολύ καλά το σκόρδο με το αλάτι

  2. Προσθέτουμε το ταχίνι και χτυπάμε καλά

  3. Ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα

  4. Προσθέτουμε όλο μαζί το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μία παχύρευστη κρέμα. Αν τη θέλουμε πιο αραιή προσθέτουμε λίγο νερό με λεμόνι

Είναι μια πολύ δροσερή και φρέσκια σαλάτα με την οποία μπορείτε να συνοδεύσετε κατόπουλο ή μπιφτέκι. Αν της προσθέσετε 1/2 avocado και ένα αυγό βραστό την κάνετε πλήρες γεύμα. Μπορείτε επίσης να τη συνοδεύσετε με αλμυρά μπισκοτάκια.