Υλικά
2 αυγά (1 ολόκληρο και 1 κρόκο)
40 γρ. βούτυρο καρύδας
40 γρ. βούτυρο ghee
20 ml ελαιόλαδο
1/2 φλ αλεύρι αμυγδάλου από αναποφλοίωτα αμύγδαλα
1/2 φλ. αλεύρι αμυγδάλου από αποφλοιωμένα αμύγδαλα
1 φλ. αλεύρι βρώμης
1/2 φλ αλεύρι καρύδας
1 κ.σ φρεσκοτριμμένο λιναρόσπορο
1 κ.γ γεμάτο baking powder
κουρκουμά και πιπέρι
σκόνη από κίμινο
ξύσμα από λεμόνι (προαιρετικά)
αλάτι
Ενώνω όλα τα στερεά υλικά
Ενώνω όλα τα υγρά (βούτυρο, λάδια και αυγά)
Ενώνω τα στερεά με τα υγρά και πλάθω πολύ καλά. Γίνεται μία ζυμη μαλακή αλλά ευκολόπλαστη (λίγο κολάει).
Ανοίγω τη ζύμη σαν φύλλο και με coupe pate κόβω τα μπισκοτάκια
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά.