Υλικά
3 κιλά μαύρο χοίρο (μπούτι)
γάλα καρύδας (περίπου 450 γρ.)
1/2 κ.γ berbere *
4 σύκα ξερά
8 βερύκοκα ξερά
4 δαμάσκηνα ξερά
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.σ. μηλόξιδο
λίγο σέλινο
λίγο μαϊντανό
λίγο βασιλικό
3 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
Από την προηγούμενη μέρα ανακατεύω το γάλα καρύδας με το berbere και μαρινάρω το κρέας.
Το βάζω σε μαντεμένιο σκεύος μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και το ψήνω στους 100 Βαθμούς για 6 ώρες.
Κοιτάζω να έχει υγρά. Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο νερό.
Αφαιρώ το κρέας και πολτοποιώ όλα τα υλικά. Έτσι έχω μία παχύρευστη σάλτσα.
Τα ξαναβάζω όλα ( κρέας και σάλτσα) στη γάστρα και ψήνω για καμιά ώρα ακόμα.
Σερβίρω με πορέ πατάτας, γλυκοπατάτας και σελινόριζας.