ΥΛΙΚΑ
Α.
· 2κγ ξερή μαγιά
· 2κγ μέλι
· 80mlνερό (50-55 βαθμούς Κελσίου)
Βάζουμε σε ένα μπωλ τη μαγιά με το μέλι. Ρίχνουμε το νερό. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το μπωλ με μία πέτσέτα κουζίνας και το αφήνουμε περίπου 7’ για γίνει η ζύμωση. Καταλαβαίνουμε ότι γίνεται η ζύμωση γιατί βλέπουμε φυσαλλίδες στη επιφάνεια.
Β.
· 96γρ αλεύρι αμυγδάλου
· 30γρ χρυσός λιναρόσπορος και 1 κουταλιά της σούπας επιπλέον
· 1και 1/2κγ baking powder
· 28γρ ψύλλιο
· ½κγ αλάτι
Το ψύλλιο και τον λιναρόσπορο τα τρίβουμε να γίνουν σκόνη. Ανακατεύουμε.
Γ.
· 1 αυγό
· 2 ασπράδια
· 13ml ελαιόλαδο
· 2κγ ξύδι
Τα υλικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου (πολύ βασικό)
Οταν δούμε ότι η μαγιά είναι έτοιμη, προσθέτουμε στο μπωλ τα αυγά , το λάδι και το ξύδι. Ανακατεύουμε.
Το μείγμα ομογενοποιείται. Τώρα προσθέτουμε το αλεύρι σε 2 δόσεις (μισό-μισό). Ανακατεόυμε καλά για να ενωθούν όλα τα υλικά. Οι κινήσεις πρέπει να είναι γρήγορες για να μη σφίξει η ζύμη
Βάζουμε τη ζύμη με αντικολλητικό χαρτί σε φόρμα και την απλώνουμε με μία σπάτουλα (για να μην κολλάει η σπάτουλα τη βουτάμε σε νερό) Απλώνουμε καλά. Από εσάς εξαρτάταιτο πάχος της ζύμης. Προσωπικά μου αρέσει λεπτή συνεπώς το πάχος της ζύμης μου είναι λεπτό .
Σκεπάζω τη φόρμα με μία καθρή πετσέτα κουζίνας και την αφήνω για 50’
Μετά,ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο (175 βαθμούς, αέρας) για περίπου 15’ (θα πάρει ωραίο χρώμα)
Δ.
· Μοτσαρέλα ή γραβιέρα τριμμένη
· Ντομάτα
· Μανιτάρια
· prosciutto
· ρόκα
· Αφού βγάλουμε τη φόρμα από το φούρνο προσθέτουμε τη γέμιση της αρεσκείας μας. Εδώ βλέπετε την δικιά μου προτίμηση
· 2κς σάλτσα ντομάτας. Τη φτιάχνω αρκετά πηχτή. Δε θέλουμε να βγάλει υγρά γιατί θα μας μαλακώσει τη ζύμη
· 5-6 μανιτάρια (προτιμώ τα shiitake ή τα Portobello. Τα κόβω και τα μαραίνω πριν τα χρησιμοποιήσω για την πίτσα.
Αλείφουμε στη ζύμη της πίτσας τη ντομάτα. Ρίχνουμε το τυρί (1 φλ τριμμένο αν είναι γραβιέρα ή στρώνουμε με φέτες mozzarella). Aπό πάνω σκορπάμε τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα (προαιρετικά).
Ψήνουμε στο φούρνο (175 βαθμούς-αέρα)
¨Τη βγάζουμε από το φούρνο και της προσθέτουμε prosciutto και ψιλοκομμένη ρόκα