Υλικά
11/4 φλ. αλεύρι αμυγδάλου
1/2 φλ. αλεύρι καρύδας
1κ.γ baking powder
1/2 κ.γ σκόνη σκόρδου με αλάτι
1/4 κ.γ ξερή ρίγανη
1/4 κ.γ ξερό βασιλικό
3 αυγά
1/2 φλ. γάλα αμυγδάλου
ελαιόλαδο για πέρασμα της ζύμης
300 γρ κιμάς
2 φλ. ανάμεικτα μανιτάρια
3-4 καρδιές αγκινάρας
φρέσκος βασιλικός
Προθερμαίνω το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου
Ενώνω το αλεύρι αμυγδάλου με της καρύδας, το baking powder, το σκόρδο/αλάτι και τα μυρωδικά
Αναμειγνύω καλά το γάλα αμυγδάλου με τα αυγά
Ζυμώνω καλά
Λαδώνω ένα σκεύος για πίτσα και στρώνω τη ζύμη. Περνάω με ένα πινέλο λάδι την επιφάνεια της πίτσας.
Ψήνω για 15-20΄
Φτιάχνω τον κιμά
Κόβω σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια
Κόβω σε φέτες τις καρδιές αγκινάρας
Στρώνω τη ζύμη με τον κιμά (να μην έχει υγρά) και από πάνω βάζω τα μανιτάρια με τις αγκινάρες
Ψήνω άλλα 10-15΄
Πασπαλίζω με βασιλικό και σερβίρω
Μπορούμε βέβαια να βάλουμε άλλα υλικά όπως σπανάκι, μανιτάρια και πιπεριές ή ντομάτα βασιλικό και λαχανικά ή άλλο συνδυασμό που επιθυμείτε.