ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος από ζώο σωστής εκτροφής
100 γρ φακές
1 αυγό
1/2 κ.γ.berbere (υπάρχει στη συνταγή με το μαύρο χοίρο)
2 κ.σ. μηλόξιδο
1/2 κ.γ κίμινο
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ λάδι καρύδας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο
1 κομματάκι ginger
αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε τις φακές με 2-3 φύλλα δάφνης, 1 σκελίδα σκόρδο και ένα κομματι ginger. Όταν είναι έτοιμες τις σουρώνουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι καρύδας και σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι.
Ενώνουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε τουλάχιστον 2 ώρες για να "δέσουν"
Πλάθουμε τον κιμά σε μπιφτεκάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.