Υλικά
300γρ. κολοκύθα
1 πράσο
1 γλυκοποτάτα
1 κρεμμύδι
1 σελινόριζα
λίγο ginger
κόλιανδρος (προαιρετικά)
1 καρότο
1 φλυτζάνι γάλα καρύδας
1 φλυτζανι ζωμός από κοτόπουλο
2 φλυτζάνια νερό
αλάτι πιπέρι
κολοκυθόσπορος
Ψήνουμε την κολοκύθα σε μέτριο φούρνο για 40-45'. Την καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια.
Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά.
Τα βάζουμε όλα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το ζωμό, και το νερό. Μόλις πάρουν βράση χαμηλήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος. Δεν θέλει πολύ βράσιμο. Συνήθως σε μισή ώρα είναι έτοιμη.
Την πολτοποιούμε στο blender.
Τη σερβίρουμε ζεστή. Προσθέτουμε κολοκυθόσπορο.