Τα όσπρια είναι μέσα στις διατροφικές μας συνήθειες. Ήταν το πιάτο του "φτωχού". Τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά τα συναντάμε σε εστιατόρια με "δημιουργική" κουζίνα και θεωρούνται σαν κάτι ιδιαίτερο π.χ σαλάτα φακής με καπνιστό χέλι κ.ο.κ. Τα θεωρούμε σα μία καλή τροφή και κάθε καλή νοικοκυρά παινεύεται ότι τα μαγειρεύει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
Όταν μιλάμε για όσπρια συνήθως αναφερόμαστε στα φασόλια, τις φακές, τα ρεβύθια, τη φάβα. Το μυαλό μας δεν πάει στα μπιζέλια, τη σόγια και τα αράπικα φυστίκια που κι αυτά ανήκουν στην ίδια κατηγορία.
Read More