ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΖΥΜΩΣΗ 17Η ΜΕΡΑ

by Kallirroi Chatzimichali in


To σκόρδο έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες όταν το καταναλώνουμε ωμό. Σε πολλούς από μας δημιουργεί γαστρεντερικές διαταραχές και γι αυτό το λόγο το αποφεύγουμε. Ο παρακάτω τρόπος βοηθάει τον οργανισμό μας να το διαχειριστεί καλύτερα και αυξάνει κατά 13% τις θεραπευτικές του ιδιότητες (το 13% έχει προκύψει από μελέτη). Η διαδικασία της ζύμωσης αυξάνει το επίπεδο των περισσότερων αμινοξέων καθώς και άλλων θρεπτικών συστατικών όπως τη ριβοφλαβίνη (βιτ. Β2), τις α-τοκοφερόλες (βιτ Ε), το γλουταμικό οξύ και την αργινίνη.

Ας το δοκιμάσουμε!

.jpg

ΥΛΙΚΑ

·     3 κεφάλια σκόρδο

·     νερό

·     αλάτι

1.   Παίρνουμε 1 καθαρό βάζο

2.   Καθαρίζουμε τα σκόρδα και γεμίζουμε το βάζο σχεδόν μέχρι επάνω

Αφήνουμε περίπου 4 εκ κενό

Κάνουμε ένα αλατόνερο. Για κάθε φλ νερό βάζουμε 1/2κγ αλάτι

3.   Προσθέτουμε το αλατόνερο στο βάζο με τα σκόρδα. Πρέπει να τα καλύπτει

4.   Σκεπάζουμε το βάζο με το καπάκι του ΧΑΛΑΡΑ και το αφήνουμε σε ένα σκιερό μέρος της κουζίνας

5.   Ανοίγουμε το βάζο 1 φορά την ημέρα για να γίνεται αποσυμπίεση (δημιουργειται από τη ζύμωση).

6.   Συνήθως χρειάζονται 5 μέρες με μία βδομάδα για να ξεκινήσει η ζύμωση. Το καταλαβαίνουμε γιατί αρχίζουν να δημιουργούνται φυσαλλίδες. Το αλατόνερο αρχίζει να παίρνει χρυσαφί χρώμα

7.   Το αφήνουμε από 1 εβδομάδα ώς 1 μήνα για να γίνει η ζύμωση

8.   Όταν δούμε ότι  έχει γίνει βιδώνουμε καλά το βάζο και το βάζουμε στο ψυγείο.