Υλικά
· 1και1/2 φλ φακές κόκκινες (τις έχω μουλιάσει για 24 ώρες αλλάζοντας το νερό)
· 2 μικρές καυτερές πράσινες πιπερίτσες
· 1και1/2 κγ αλάτι
· 1/2κγλ κουρκουμά (σκόνη)
· 4κσ λάδι καρύδας
· 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
· 1κγλ τζίντζερ (σκόνη)
· 2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
· 300γρ μανιτάρια shi-itake
· 2κς λάδι καρύδας
· 1/2κγλ σπόρους κίμινο
· 1/2κγ μαραθόσπορο
· 1/2κγ σπόρους μουστάρδας
· 1/2κγ σπόρους τσιμένι
· 1κγλ νιφάδες κρεμμυδιού
· 1 φύλλο δάφνης
· 1κγλ κίτρινο κάρυ
· 1/2κγ νιφάδες καυτερής κόκκινης πιπεριάς
· μπόλικος μαϊντανός
Βάζω σε μία κατσαρόλα τις φακές, το αλάτι το φύλλο δάφνης , τις πράσινες πιπερίτσες. και 3 ποτήρια νερό Αφήνω να μαγειρευτούν (σχεδόν πίνουν το νερό). Πετάω το φύλλο δάφνης.
Σε ένα καλό τηγάνι σωτάρω τα μανιτάρια ψιλοκομμένα με 2κσ λάδι καρύδας. Τα φυλάω σε ένα μπώλ. Στο ίδιο τηγάνι με τις άλλες 2κσ λάδι καρύδας σωτάρω τα κρεμμυδάκια και πασπαλίζω με το τζίντζερ, περίπου 5’. Προσθέτω τις ντομάτες και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 8’.
Στις φακές προσθέτω τα μανιτάρια και το μείγμα με τις ντομάτες και ανακατεύω καλά.
Βάζω όλους τους σπόρους (κίμινο, μαραθόσπορο,μουστάρδας,τσιμένι(fenugreek),στο μπλέντερ και τους χοντροαλέθω.
Σε ένα τηγανάκι βάζω τις 2κσ λάδι καρύδας με τους σπόρους , τις νιφάδες κρεμμυδιού , το κάρυ και τις νιφάδες καυτερής πιπεριάς και ανακατεύω καλά. Περιμενω ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά να βγάλουν τα αρώματά τους περίπου 10’. Προσοχή να μην καούν οι σπόροι γιατί θα πικρίσουν.
Ανακατεύω με τις φακές και πασπαλίζω με πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό.