Πιπερόσουπα

by Kallirroi Chatzimichali in


Υλικά

·      2κ σ βούτυρο ghee ή βούτυρο ή ελαιόλαδο

·      6 πιπεριές (2 κόκκινες, 2 κίτρινες, 2 πορτοκαλί ή μόνο κόκκινες)

·      1 μεγαλούτσικο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

·      1 σκελίδα σκόρδο

·      1 κγ μπαχαρικά (τζίντζερ, harissa, cayenne …)

·      ½ κγ αλάτι (προαιρετικά καπνιστό)

·      700 ml ζωμός

·      200ml γάλα αμυγδάλου ή καρύδας και για πιο γεμάτη γεύση κρέμα αμυγδάλου ή καρύδας στην ίδια ποσότητα

 

1.     Αφού πλύνουμε τις πιπεριές τις ψήνουμε στο φούρνο για να μπορέσουμε να τις ξεφλουδισουμε και να τους βγάλουμε τους σπόρους.

2.     Βάζουμε στην κατσαρόλα που θα χρησιμοποιήσουμε για τη σούπα το ghee σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει ρίχνουμε το κρεμμύδι με τα μπαχαρικά. Μετά από 5’ προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπεριές. Αφήνουμε για 10΄, να μαραθούν καλά ανακατεύοντας.

3.     Προσθέτουμε το ζωμό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε για 30΄

4.     Βάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ και το αφήνουμε να πολτοποιηθεί καλά.

5.     Το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το γάλα ή την κρέμα (ότι έχουμε επιλέξει. Σε μέτρια φωτιά με ανοιχτό καπάκι ψήνουμε άλλα 5΄

6.     Σερβίρουμε προσθέτοντας 1 σταγόνα balsamico σε κάθε πιάτο, 2-3 φύλλα νεροκάρδαμο και λίγο τριμμένο πιπέρι.

 

Whatever it is, the way you tell your story online can make all the difference.

Whatever it is, the way you tell your story online can make all the difference.


ΨΗΤΟ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ 23Η ΜΕΡΑ

by Kallirroi Chatzimichali in


ΥΛΙΚΑ

   1/3 φλ φουντούκια ή ασπρισμένα αμύγδαλα

·     ½ φλ ελαιόλαδο

·     6 πιπεριές Φλωρίνης

·     2κσ μηλόξυδο

·     1/3 κγλ καυτερή πάπρικα

·     2 σκελίδες σκόρδο

·     800γρ καλαμαράκια (έχω ξεχωρίσει το κεφάλι από το σώμα)

·     1/3 ψιλοκομμένο κρεμμύδι ή φρέσκο

·     1 φλ δυόσμο ψιλοκομμένο

·     ½ λεμόνι (χυμός)

1.   Σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς ψήνουμε τα φουντούκια ή τα αμύγδαλα για 20-25’

2.   Ψήνουμε τις πιπεριές για να μπορέσουμε να τις αποφλοιώσουμε

3.   Ψήνουμε επίσης και 1 σκελίδα σκόρδο 

4.   Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τη φλούδα και τους σπόρους και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ξύδι την πάπρικα τη μία σελίδα σκόρδο (τριμμένο) και το ¼φλ δηλ. το μισό από το ελαιόλαδο  Προσπαθούμε οι πιπεριές να είναι σκεπασμένες.

5.   Τρίβουμε το ψημένο σκόρδο στο υπόλοιπο ελαιόλαδο

6.   Στεγνώνουμε τα καλαμαράκια με χαρτί κουζίνας και τους ρίχνουμε το λάδι/σκόρδο

7.   Τα ψήνουμε στη σχάρα (θέλουν λίγο ψήσιμο διαφορετικά θα σκληρύνουν)

8.   Ενώνουμε το κρεμμύδι με το δυόσμο και ρίχνουμε το χυμό από το ½ λεμόνι. Αλατοπιπερώνουμε

9.   Ενώνουμε όλα τα υλικά και πασπαλίζουμε με τα φουντούκια ή τα αμύγδαλα.

·     

.jpg