Οι κρέπες είναι κάτι απλό και γρήγορο. Μπορούμε να τις φάμε με κανέλα, ξηρούς καρπούς και φρούτο ή με αβοκάντο, μανιτάρια και λαχανικά.
Υλικά
1/4 φλ. καρύδας
1/4 γλ. γάλα καρύδας
2 κ.σ. λάδι καρύδας
3 αυγά
1κ.γ απόσταγμα βανίλιας
ελάχιστη σόδα
Ενώνω τα αυγά με το λάδι καρύδας χτυπώντας τα καλά.
Προσθέτω το γάλα με τη βανίλια
και τέλος ρίχνω το αλεύρι με τη σόδα
Αφήνω το χυλό λίγη ώρα και μετά ρίχνω σε βουτυρωμένο τηγανάκι ένα φλυζανάκι του espresso από το χυλό. Καταλαβαίνω ότι έχει ψηθεί γιατί ξεκολάει στην άκρη. Αναποδογυρίζω.
Επαναλαμβάνω το ίδιο μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Δοκιμάστε να τις φάτε και με τους δύο τρόπους, γλυκές αλλά και αλμυρές.
Υλικά
1 λάχανο
250γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα (διάφορα είδη)
1 κρεμμύδι τριμμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
200γρ κολοκυθάκια τριμμένα ή κολοκύθα
80γρ κινόα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1/2κ.γ μπούκοβο
1κ.γ κύμινο
1κ.γ πάπρικα γλυκειά
κουρκουμά, πιπέρι
ελαιόλαδο
λεμόνι
Ζεματάμε τα λαχανόφυλλα σε νερό που βράζει. Μετά τα βάζουμε σε κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.
Σωτάρω σε λάδι καρύδας το ξερό κρεμμύδι. Μετά ρίχνω τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά και τα μανιτάρια. Τέλος ρίχνω τα κολοκύθια.
Πλένω πολύ καλά την κινόα και την προσθέτω στο μείγμα.
Ρίχνω τα μπαχαρικά
Προσθέτω τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνω και ρίχνω λίγο λάδι
Βάζω γέμιση σε κάθε λαχανόφυλλο και τυλίγω σε ντολμά.
Γεμίζω τον πάτο της κατσαρόλας τοποθετώντας τον ένα ντολμά δίπλα στον άλλο.
Τους σκεπάζω με ένα πιάτο και ψήνω περίπου για τρία τέταρτα
Σβήνω τη φωτιά. Αφαιρώ το πιάτο και ρίχνω λαδολέμονο.
Μην ανησυχείτε το λαδολέμονο θα απορροφηθεί από τους ντολμάδες.
Είναι μια πολύ ωραία επιλογή αν νηστεύετε και είναι ένα ισορροπημένο διατροφικά πιάτο. Μπορείτε το ελαιόλαδο να το αντικαταστήσετε με λάδι καρύδας και να είναι χωρίς λάδι.
Καλή όρεξη και Καλή Μεγάλη Εβδομάδα.
Υλικά
250 γρ μανιτάρια
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
50 γρ λιαστά ντοματάκια (αποξηραμένα, όχι σε λάδι)
2 φλ. σπανάκι με σέσκουλα
250 γρ γιαούρτι πρόβειο ή κατσικίσιο με την πέτσα του ή 1 κσ λάδι καρύδας
5 αυγά
2 κ.σ za'atar
150 γρ κοτόπουλο στήθος ψημένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια -ποαιρετικά-
150 γρ τυρί φέτα ή γραβιέρα -προαιρετικά-. Προσωπικά αποφεύγω τα γαλακτοκομικά.
αλάτι, πιπέρι
Σε ένα τηγάνι βάζω λίγο λάδι καρύδας και σωτάρω το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτω τα μανιτάρια με τα ντοματάκια και τελευταίο το σπανάκι με τα σέσκουλα. Σβήνω τη φωτιά και προσθέτω το za'atar το αλάτι/πιπέρι το λάδι καρύδας και τα αυγά. Ανακατεύω πολύ καλά. Γεμίζω την κάθε θήκη της φόρμας και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175C στον αέρα
Υλικά
2 φλυτζάνια σαλατικά (μαρούλι, σαλάτα, baby σπανάκι, baby σέσκουλα…)
1 αγουράκι ψιλοκομμένο
½ avocado
1 κ.γ τζίντζερ
1 κ.σ. φύλλα μέντας
½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
½ φλ. μύρτιλλα
3 κ.σ κολοκυθόσπορος
2 κ.σ σπόρους κάναβης
1 κ.σ chia seeds
χυμός από 1/2 λεμόνι
2 φλ. νερό φίλτρου
Βάζουμε όλα τα υλικά στο blender. Το μοιράζουμε σε 2 ποτήρια.
Θρεπτικά συστατικά ανά μερίδα
Θερμίδες: 267
•λιπαρά: 19 g
•πρωτεϊνη: 11 g
• υδατανθρακες: 15 g
• νάτριο: 33 mg
Κάνει κρύο. Είναι πολύ ευχάριστο να φέρουμε σε μια ισορροπία τον οργανισμό μας τρώγοντας μία ζεστή σούπα. Κουνουπίδια και πράσα έχουμε άφθονα αυτή την περίοδο. Ας το εκμεταλλευτούμε και ας φτιάξουμε μια ωραία σούπα που είναι πλούσια σε βιτ.C, A και κάλιο.
Yλικά
κ.σ λάδι καρύδας
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
850 γρ. κουνουπίδι
600 γρ. πράσα
480 ml. ζωμός από κοτόπουλο
480 ml. νερό
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
240 ml γάλα καρύδας (ή αμυγδάλου ή hemp)
1 κ.γ αλάτι
1/2 κ.γ σκόνη κρεμμυδιού
Ζεσταίνω το λάδι καρύδας και σωτάρω το κρεμμύδι με το πράσο και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνω.
Προσθέτω το κουνουπίδι, τα υγρά (ζωμός από κοτόπουλο), τη μουστάρδα και τη σκόνη κρεμμυδιού.
Ανακατεύω καλά. Δυναμώνω τη φωτιά και περιμένω να πάρει βράση. Μόλις πάρει σκεπάζω την κατσαρόλα και χαμηλώνω τη φωτιά.
Το ψήνω καλά.
Χτυπάω το μείγμα μέχρι να γίνει πολτός.
Προσθέτω το γάλα.
Σερβίρω και ρίχνω από πάνω ένα κομματάκι βουτυρο ghee ή ελαιόλαδο ή λάδι τρούφας.
Πιστέψτε με θα σας αρέσει!
Είναι ένα φαγητό που το κάνουμε τις μέρες των εορτών. Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι όλα της εποχής.
Υλικά
1/2 κιλό σπανάκι
1 μάτσο σέσκουλα
1 μάτσο μυρώνια
1 μάτσο καυκαλήθρες
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
μαϊντανός
200 γρ. κολοκύθα τριμμένη
1/2 κιλό κιμάς (βιολογικός ή από ζώο ελευθέρας βοσκής) περασμένος μία φορά
πολτός ντομάτας (περίπου 150 ml)
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
κουρκουμάς, πιπέρι, κίμινο,
καυτερή πάπρικα (προαιρετικά)
2 γιαούρτια (κατσικίσια ή πρόβεια ή ένα και ένα)
2 αυγά (βιολογικά -προτιμώ τα Ω3- ή ελευθέρας βοσκής)
150-200 γρ φέτα
βούτυρο ghee
Μαραίνω όλες τις πρασινάδες σε λάδι καρύδας.
Ρίχνω στο μείγμα την τριμμένη καλοκύθα και αλατοπιπερώνω.
Αποσύρω από τη φωτιά.
Καβουρντίζω τον κιμά με λίγο λάδι καρύδας.
Προσθέτω τη ντομάτα και τα καρυκεύματα.
Το βγάζω από τη φωτιά και όταν κρυώσει προσθέτω 1/2 γιαούρτι. Ανακατεύω καλά.
Χτυπάω το γιαούρτι με τα αυγά και τη φέτα.
Σε ένα μέτριο πυρέξ στρώνω το σπανάκι. Το πιέζω με το πηρούνι να είναι συμπαγές.
Από πάνω στρώνω τον κιμά.
Η τρίτη στρώση είναι το μείγμα γιαουρτιού.
Αφού έχω βάλει και το γιαούρτι βάζω (προαιρετικά) κομματάκια βούτυρο (ghee)
Το ψήνω στον αέρα στους 175 βαθμούς
Καλή όρεξη!
Υλικά
Προθερμαίνω το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου
Ενώνω όλα τα υλικά. Έχω μια ομοιγενή ζύμη
Πλάθω τη ζύμη σε μια μπάλα και τη βάζω στην κατάψυξη για 5΄
Λαδώνω τη φόρμα με λάδι καρύδας. Απλώνω τη ζύμη και τη βάζω στο φούρνο.
Ψήνω 15-20΄(να πάρουν χρώμα οι άκριες)
Υλικά
11/4 φλ. αλεύρι αμυγδάλου
1/2 φλ. αλεύρι καρύδας
1κ.γ baking powder
1/2 κ.γ σκόνη σκόρδου με αλάτι
1/4 κ.γ ξερή ρίγανη
1/4 κ.γ ξερό βασιλικό
3 αυγά
1/2 φλ. γάλα αμυγδάλου
ελαιόλαδο για πέρασμα της ζύμης
300 γρ κιμάς
2 φλ. ανάμεικτα μανιτάρια
3-4 καρδιές αγκινάρας
φρέσκος βασιλικός
Προθερμαίνω το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου
Ενώνω το αλεύρι αμυγδάλου με της καρύδας, το baking powder, το σκόρδο/αλάτι και τα μυρωδικά
Αναμειγνύω καλά το γάλα αμυγδάλου με τα αυγά
Ζυμώνω καλά
Λαδώνω ένα σκεύος για πίτσα και στρώνω τη ζύμη. Περνάω με ένα πινέλο λάδι την επιφάνεια της πίτσας.
Ψήνω για 15-20΄
Φτιάχνω τον κιμά
Κόβω σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια
Κόβω σε φέτες τις καρδιές αγκινάρας
Στρώνω τη ζύμη με τον κιμά (να μην έχει υγρά) και από πάνω βάζω τα μανιτάρια με τις αγκινάρες
Ψήνω άλλα 10-15΄
Πασπαλίζω με βασιλικό και σερβίρω
Μπορούμε βέβαια να βάλουμε άλλα υλικά όπως σπανάκι, μανιτάρια και πιπεριές ή ντομάτα βασιλικό και λαχανικά ή άλλο συνδυασμό που επιθυμείτε.
Υλικά
420 γρ. αλεύρι (100 γρ. αλεύρι καρύδας, 100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου, 100 γρ. πίτουρο βρώμης, 120 γρ. αλεύρι βρώμης)
2 κ.γ. baking powder
3/4 κ.γ. αλάτι
120 γρ. γραβιέρα παλιωμένη τριμμένη
60 γρ. παρμεζάνα ή λαδοτύρι τριμμένο
300 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα
112 ml λάδι καρύδας
4 αυγά ή 3 αυγά και 100 ml γάλα καρύδας
1 κ.γ. κοφτό κουρκουμά
πάπρικα γλυκειά
πιπέρι
1 κ.σ. θυμάρι
Βάζω μαζί όλα τα αλεύρια με το baking, το αλάτι, τον κουρκουμά, την πάπρικα, το πιπέρι και το θυμάρι και ανακατεύω πολύ καλά.
Κάνω μία λακουβίτσα στη μέση των παραπάνω υλικών και ρίχνω τα αυγά και το λάδι καρύδας.
Ζυμώνω πολύ καλά και προσθέτω το κολοκύθι
Ξαναζυμώνω και ρίχνω το τυρί.
Βάζω το μείγμα σε φόρμα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φουρνο στους 160 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
Υλικά
Ψήνω τις μελιτζάνες στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και να ξεφλουδίζονται εύκολα.
Ψήνω τις σκελίδες του σκόρδου στο φούρνο. Παίρνουν μια καπνιστή γεύση και γίνονται πιο γλυκιές.
Τρίβω το κύμινο σε σκόνη
Ενώνω όλα τα υλικά και ανακατεύω καλά.
Προσωπικά βάζω και ξύσμα από το λεμόνι γιατί δίνει μια πολύ φρέσκια και δροσερή γεύση.
Υλικά
2 μέτρια μπρόκολα
50 γρ άσπρο ταραμά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φρέσκο σκόρδο
3/4 από ένα avocado
μπόλικο μαϊντανό
2 κ.σ. βασιλικό ή δυόσμο
λίγο ελαιόλαδο
ξύσμα από λεμόνι
Βράζω τα μπρόκολα στον ατμό
Βάζω στο multi όλα τα υλικά εκτός από το ξύσμα λεμονιού
Χτυπάω πολύ καλά μέχρι το μείγμα να αποκτήσει υφή μαγιονέζας. Αν είναι λιγο στεγνό προσθέτουμε 1-2 κουταλιές από το νερό που έβρασε το μπρόκολο
Τέλος πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού
Είναι πολύ φρέσκο και δροσερό. Το συνδυάζουμε με τα τσιπς από πατζάρι ή με μπαστουνάκια φρέσκων λαχανικών (σέλερυ, πιπεριά, αγγούρι, καρότο)
Μεγάλη Πέμπτη. Ας βάψουμε κόκκινα αυγά με φυσικό τρόπο. Αγόρασα φυτική φυσική βαφή από ριζάρι και τα έβαψα κατακόκκινα!
Υλικά
Σε μία κατσαρόλα που χωράει 20 αυγά, το ένα δίπλα στο άλλο βάζω νερό με δύο κ.σ. μηλόξυδο και 2κ.σ ριζάρι. Το αφήνω να βράσει. Ανακατεύω καλά και σουρώνω.
Πλένω την κατσαρόλα. Ρίχνω πάλι μέσα το κόκκινο νερό και τοποθετώ πολύ προσεκτικά τα αυγά το ένα δίπλα στο άλλο. Ανάβω το μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά και αφήνω τα αυγά περίπου μισή ώρα για να βράσουν. Σβήνω το μάτι και τα αφήνω όπως είναι μέσα στην κατσαρόλα για άλλη μισή ώρα για να γίνει πιο έντονο το χρώμα τους.
Τα βγάζω από την κατσαρόλα και τα περνάω με ελαιόλαδο για να γυαλίσουν.
Την ίδια διαδικασία επαναλαμβάνω για να βάψω κίτρινα αυγά. Για μπογιά χρησιμοποιώ σκόνη κουρκουμά. Εδώ δεν σουρώνω γιατί η σκόνη διαλύεται. Θέλει όμως καλό ξάφρισμα.
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!
Υλικά
12 μέτρια πατζάρια
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. αλάτι
Προθερμαίνω το φούρνο στους 140-150 βαθμούς Κελσίου
Πλένω και ξεφλουδίζω τα πατζάρια
Με το μαντολίνο τα κόβω σε λεπτές φέτες
Βάζω τις φέτες σε ένα μπωλ. Ρίχνω το ελαιόλαδο και αλάτι
Ανακατεύω καλά.
Τα αφήνω 20΄
Τα ανακατεύω πάλι και χύνω τα υγρά
Σε ταψί που έχω στρώσει με λαδόκολα τοποθετώ τις φέτες τη μία δίπλα στην άλλη
Ψήνω για 45-60'. Στα 45' ελέγχω αν είναι έτοιμα.
Όπως είναι ζεστά τα πασπαλίζω με μπαχαρικά
Το ίδιο μπορώ να κάνω με κολοκυθάκια, μελιτζάνες, γλυκοπατάτες.
Δεν μπορώ να σταματήσω να τα τρώω. Καλή όρεξη και σε σας!
Μόλις έκανα μια τέλεια ταραμοσαλάτα και θέλω να σας την πω. Βέβαια δεν είναι κατάλληλη για όσους έχουν πρόβλημα με τη γλουτένη γιατί έχω χρησιμοποιήσει ψωμί ζέας (από δίκοκο σιτάρι). Πήρα ένα καταπληκτικό ψωμί ζέας από ένα ξυλόφουρνο προχθές. Σήμερα ήταν έτοιμο για να φτιάξω την ταραμοσαλάτα μου!
Υλικά
150 γρ λευκού ταραμά
200 γρ ψωμί ζέας χωρίς τη κόρα, μουλιασμένο και καλά στυμμένο
50γρ χυμός λεμονιού
1 μικρό ξερό κρεμμυδι (πολύ μικρό)
1/2 ώριμο avocado, αν δεν είναι μεγάλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ολόκληρο
120 ml ελαιόλαδο
λίγο νερό
Βάζω το κρεμμύδι, το λεμόνι και τον ταραμά στο multi και τα χτυπάω πολύ καλά.
Προσθέτω το ψωμί και συνεχίζω το χτύπημα
Αφού το μείγμα έχει γίνει λείο και ομοιογενές αρχίζω να ρίχνω λίγο λίγο το ελαιόλαδο. Χτυπάω πάλι πολύ καλά
Προσθέτω το avocado και συνεχίζω το ανακάτεμα. Εάν σας φαίνεται πολύ συμπαγής προσθέτετε λίγο νερό ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να αποκτήσει την υφή που θέλετε.
Είναι πολύ ελαφριά και συνδυάζει πολλά θρεπτικά υλικά και καλά λιπαρά. Την συνδυάζουμε με φύλλα μαρουλιού, καρότα, μπαστουνάκια από σέληνο.
Καλά Κούλουμα!
Μερικές φορές με πιάνουν τα γέλια γιατί σκέφτομαι τις αντιδράσεις σας. Ακούτε σουφλέ και φαντάζεστε τυριά και πολλά άλλα ακατονόμαστα. Παρ' όλα αυτά δοκιμάστε το και θα σας αποζημιώσει. Κανένα φούσκωμα και πολύ πολύ ενέργεια.
Υλικά
300 γρ σπανάκι
1 πράσο
1 κουνουπίδι μικρό (μόνο τα μπουκετάκια)
1/3 γλυκοπατάτας
1 σελινόριζα
1 μαραθόριζα
250γρ μανιτάρια
1 κατσικίσιο γιαούρτι 250 γρ
2 αυγά
1κγ λάδι καρύδας
1κγ βούτυρο ghee ή κατσικίσιο
2-3 κσ τυρί τριμμένο (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
μπαχαρικά και μυρωδικά της αρεσκείας σας. Εμένα μου αρέσει πολύ ο δυόσμος και ο βασιλικός και σαν μπαχαρικό προσθέτω ginger
Μαραίνω τα επτά πρώτα υλικά στο λάδι καρύδας. Την γλυκοποτάτα, τη μαραθόριζα και τη σελινόριζα τις έχω τρίψει. Απότο κουνουπίδι χρησιμοποιώ μόνο τα φουντάκια.
Αλατοπιπερώνω και ρίχνω τα μπαχαρικά και μυρωδικά που έχω επιλέξει
Χτυπάω το γιαούρτι με τα αυγά και το τριμμένο τυρί (προαιρετικά) και ανακατεύω καλά
Στρώνω τα λαχανικά σε ένα πυρέξ και τα περεχύνω με το γιαούρτι
Κόβω το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και πασπαλίζω από πάνω
Ψήνω σε μέτριο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα
Σήμερα θα κάνουμε παστίτσιο. Ναι μη σας φαίνεται περίεργο. Θα χρησιμοποιήσουμε κάποια διαφορετικά υλικά και θα είναι υπέροχο!
Υλικά
250 γρ πέννες αναποφλοίωτου ρυζιού
1/2 κιλό κιμάς
πολτός ντομάτας
1 κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κόκκινη πιπεριά
1 καρότο
1 κσ μηλόξυδο
1/2ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας
αλάτι πιπέρι
1κγ λάδι καρύδας
1/2lt γάλα αμυγδάλου
1/2lt γάλα καρύδας
4 κσ αλεύρι βρώμης
2 κσ kuzu
αλάτι, πιπέρι
μοσχοκάρυδο
κρόκους από 2 αυγά
1κγ βούτυρο ghee ή κατσικίσιο
3κσ τυρί τριμμένο
Βράζω τις πέννες
Σωτάρω με το λάδι καρύδας κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριά και καρότο
Συνεχίζω με τον κιμά, το μηλόξυδο και τη ντομάτα
Αλατοπιπερώνω και τέλος ρίχνω το μαϊντανό
Σε μία κατσαρόλα ρίχνω τα 2 γάλατα με το kuzu και ανακατεύω πολύ καλά. Μετά ρίχνω το αλεύρι βρώμης και συνεχίζω το ανακάτεμα.
Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πήξει
Σβήνω τη φωτιά
Χτυπάω πολύ καλά τα αυγά και τα ρίχνω ανακατεύοντας διαρκώς
Αλατιπιπερώνω
Ρίχνω το μοσχοκάρυδο, το βούτυρο και το τριμμένο τυρί
Παίρνω ένα μέτριο πυρέξ και το στρώνω με τις μισές πέννες, μετά προσθέτω τον κιμά, βάζω τις υπόλοιπες πέννες και τέλος τη μπεσαμέλ
Ψήνω σε μέτριο φούρνο
5 Ιανουαρίου σήμερα. Οι γιορτές σχεδόν τελείωσαν και όλοι σκεφτόμαστε πόσο φάγαμε. Έτσι σκέφτηκα να σας προτείνω μια σαλάτα που ο συνδυασμός των υλικών της βοηθάει να ξεκινήσουμε μία σωστή διατροφή. Την αναφέρω ως σαλάτα αλλά είναι πλήρες γεύμα. Δοκιμάστε τη.
Υλικά
300 γρ. μπρόκολο (μόνο το φουντάκι)
1 κ.σ ελαιόλαδο ή και λίγο παραπάνω
1/4 κ.γ αλάτι
1 φλυτζάνι /200 γρ κεχρί (αμαγείρευτο) ή κινόα
3 φύλλα kale (χωρίς το κοτσάνι)
1/2 avocado
1 λωτό ή πορτοκάλι
1/2 φλ. καβουρντισμένα καρύδια
1/2 φλ. ηλιόσπορο
σπόροι από 1/2 ρόδι
dressing
4 κ.σ ελαιόλαδο
1/3 κ.γ σκόνη μουστάρδας
1 κ.γ μέλι
3 κ.σ χυμό από λεμόνι
αλάτι και πιπέρι
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνω το μπρόκολο αφού το έχω περάσει με λάδι και αλάτι.
Μαγειρεύω το κεχρί ή την κινόα. Χρησιμοποιώ την αναλογία 1 φλ. νερό, 1 φλ. ζωμό και 1 φλ.κεχρί ή κινόα.
Κόβω τα φυλλά του kale και τα ανακατεύω καλά με το dressing ώστε να μαλακώσουν
Ανακατεύω το μπρόκολο με το κεχρί.
Ανακατεύω το 3 με το 4. Προσθέτω το avocado ψιλοκομμένο
Ολοκληρώνω τη σαλάτα με τον λωτό, τα καρύδια και τον κολοκυθόσπορο.
Πασπαλίζω με το ρόδι
Τη Δευτέρα το πρωί έβρεχε αρκετά. Σκεφτόμουνα αν θα γινόταν η Λαϊκή το μεσημέρι. ΄Ετσι όμως είναι το Φθινόπωρο. Το μεσημέρι ήταν όλα μια χαρά. Πήγα στη Λαϊκή και χάζευα στους πάγκους τα διάφορα προϊόντα.'Ηταν τόσο φρέκα. Βλέποντας τα μπρόκολα και το σπανάκι να κάνουν την εμφάνισή τους αναρωτιόμουν για πόσο ακόμα θα έχουμε υπαίθρια καλοκαιρινά λαχανικά.Μια και η μέρα ήταν καθαρά φθινοπωρινή είπα να πάρω απ΄όλα. Έτσι σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω καλοκαιρινά και χειμερινά λαχανικά για τη συνταγή που ακολουθεί.Το αποτέλεσμα; γευστικότατο.
Υλικά
Τρίβουμε όλα τα λαχανικά
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά
Μαραίνουμε τα λαχανικά στο λάδι καρύδας ξεκινώντας από τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.
Θέλουμε το μείγμα να μην έχει υγρά, γι αυτό προσθέτουμε το αλεύρι καρύδας. Ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τα γιαούρτια.
Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας ghee.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45΄.
Πιστεύω θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά
1/2 φλυτζ. αλεύρι καρύδας
1/2 φλυτζ. αλεύρι βρώμης
1/4 φλυτζ. αλεύρι ζέας
1 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ κανέλα
1 φλυτζ. ζάχαρη καρύδας
1 φλυτζ. πολτοποιημένο avocado (περίπου 2)
11/2 κ.γ απόσταγμα βανίλιας
3 αυγά
11/2 φλυτζ. κομματάκια μαύρης σοκολάτας
1 φλυτζ. σπασμένα φυστίκια
Προθερμαίνω το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου
Σε ένα μπωλ βάζω τα αλεύρια με τη σόδα και την κανέλα
Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάω τη ζάχαρη με το avocado
Προσθέτω τα αυγά και τη βανίλια και χτυπάω καλά.
Προσθέτω σιγά σιγά και το μείγμα με το αλεύρι
Τέλος προσθέτω τη σοκολάτα και τα φυστίκια
Με ένα κουταλάκι του γλυκού κάνω μπισκοτάκια και τα τοποθετώ σε λαδόκολα
Τα ψήνω στον προθερμασμένο φούρνο
Υλικά
Βάζω τα φρούτα με το ξύσμα και τα αφήνω λίγη ώρα να αρωματιστούν
Βαζω όλα τα υλικά στο blender εκτός από τα chia seeds
Αφού χτυπηθούν καλά όλα τα υλικά προσθέτω τα chia seeds
Τα αφήνω 2 ώρες και μετά τοποθετώ το μείγμα στο βάζο και η μερμελάδα μου είναι έτοιμη.
Το βάζω στο ψυγείο.
Διατηρείται μερικές εβδομάδες