Ζυμη για πιτσα

by Kallirroi Chatzimichali in


Υλικά

  • 3/4 φλ. βούτυρο ghee

  • 2 αυγά

  • 1 φλ.τσαγιού αλεύρι καρύδας

  • αλάτι

  • 2-3 κ.σ. νερό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου

  2. Ενώνω όλα τα υλικά. Έχω μια ομοιγενή ζύμη

  3. Πλάθω τη ζύμη σε μια μπάλα και τη βάζω στην κατάψυξη για 5΄

  4. Λαδώνω τη φόρμα με λάδι καρύδας. Απλώνω τη ζύμη και τη βάζω στο φούρνο.

  5. Ψήνω 15-20΄(να πάρουν χρώμα οι άκριες)


ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

by Kallirroi Chatzimichali in


Υλικά

  • 2 φλυτζάνια φρούτο

  • ξύσμα από ένα λεμόνι

  • 1κγ βανίλια ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας

  • 1/3 φλ μέλι

  • 3 κσ chia seeds

  1. Βάζω τα φρούτα με το ξύσμα και τα αφήνω λίγη ώρα να αρωματιστούν

  2. Βαζω όλα τα υλικά στο blender εκτός από τα chia seeds

  3. Αφού χτυπηθούν καλά όλα τα υλικά προσθέτω τα chia seeds

  4. Τα αφήνω 2 ώρες και μετά τοποθετώ το μείγμα στο βάζο και η μερμελάδα μου είναι έτοιμη.

  5. Το βάζω στο ψυγείο.

  6. Διατηρείται μερικές εβδομάδες